Summary: ការជាប់ឥដែលគឺជាការបរាជ័យធម្មតាមួយក្នុងការច្រៀតច្រាញ់។ សម្រាប់ម៉ាស៊ីនច្រាញ់ប្រហ CANCELotheចំការណ៍ពេលមានការជាប់ឥ តម្រូវឱ្យឧបករណ៍ស្ថិតក្នុងស្ថានភាពផ្អាកដំណើរការ ប៉ះពាល់ដល់ប្រសិទ្ធភាពរបស់រោងចក្រច្រាញ់ទាំងមូល។ ហេតុអ្វីដែលជាច្បាស់លាស់សម្រាប់ការជាប់ឥ ក្នុងម៉ាស៊ីនច្រាញ់ប្រហ CANCELotheកម�? ហើយតើយើងគួរត្រូវដោះសោតវាជាយ៉ាងដូចម្តេច? ថ្ងៃនេះ យើងនឹងបង្ហាញអ្នកពីហេតុផល និងវិធីសាស្រ្តសម្រាប់ស្ថានភាពនេះ។
ការបង្ករសំពាត់ក្រៅទៅលើសម្ភារៈគឺជាការបរាជ័យសាមញ្ញមួយនៅក្នុងការបំបែកឧបករណ៍។ សម្រាប់ម៉ាស៊ីនបោះតាំងព្យួរពDescending តែបើសម្ភារៈត្រូវបានសំពាត់ ទំនាក់ទំនងនឹងឧបករណ៍ត្រូវបានបង្ខាំងឲ្យបិទ ដោយសារនេះ យ៉ាងហោចណាស់ប្រសិទ្ធភាពរបស់ស្ថានីយ៍បំបែកទាំងមូលនឹងមានការតអោយមានឥទ្ធិពល។ ហើយនោះជាហេតុអ្វីបានជា ឧបករណ៍ ម៉ាស៊ីនកំទេចប៉ះពាល់ ត្រូវបានសំពាត់? តើយើងគួរត្រូវដោះសោមេរៀងយ៉ាងដូចម្ដេច? ថ្ងៃនេះ យើងកំពុងបង្ហាញអ្នកពីហេតុផល និងដំណោះស្រាយសំរាប់បញ្ហានេះ។
រារាំងដោយសារសម្ភារៈដែលមានសំណើមខ្ពស់
ប្រសិនបើសម្ភារៈថ្មមានមាតិកាទឹកច្រើនជាមួយនឹងភាព粘稠ខ្ពស់ វាងាយស្រួលជាប់នឹងភាគីទាំងពីរនៃរន្ធរន្ធនិងបន្ទាត់បន្ទាប់ពីត្រូវបានកិន។ នេះនឹងកាន់កាប់លំហច្រើនពេកនៅក្នុងបន្ទប់កិន និងបន្ថយអត្រាឆ្លងកាត់នៃរន្ធរន្ធ ដែលបណ្តាលឱ្យរារាំងសម្ភារៈ។
Solution: យើងអាចអត់ភាគុយផ្លាក់បំពង់ប៉ះពាល់ និងច្រកចូលសម្ភារៈ (ដំឡើងឧបករណ៍សំចាន់សូមឲ្យស្ងួត) ឬព្យាយាមស្ងួតវាដោយព្រះអាទិត្យ ដើម្បីកាត់បន្ថយខ្លាញ់សំណើម។
2. អាហារច្រើនពេក
នៅពេលដែលគ្រឿងសំលុតត្រូវបានផ្ដល់ចូលទៅក្នុងម៉ាស៊ីនកំភេចឥតគិតថ្លៃបំផុត និងលឿនពេក វាសញ្ញាសន្ទះអ៊ីម៉ែត្រាកម្លាំងបើកប្រាក់ទំនឹងឡើង។ ពេលដែលចរន្តត្រូវបានបំផុតត្រូវម៉ាស៊ីនលើស វានឹងបណ្តាលឱ្យមានការលើសសមត្ថភាព។ ដូច្នេះវត្ថុមិនអាចបំបែក និងបញ្ចេញសိមភាពបាន ដែលបណ្តាលឱ្យមានការជាប់ខ្សែលើវត្ថុ។
Solution: យើងគួរតែផ្តាំអារម្មណ៍ទៅលើមុំការប្រហែលនៃចំណុចមាសឧបករណ៍វាស់ចរន្តនៅពេលដំណើរការផ្គត់ផ្គង់ពីរ. ប្រសិនបើមានការចាប់ឆ្នោតសម្ភារៈ យើងគួរតែកាត់បន្ថយចំនួនផលិតផលឆាប់ៗនេះ ដើម្បីឲ្យម៉ាស៊ីនដំណើរការបានដោយធម្មតា។
៣. ការបញ្ចេញលឿនពេក
តាមទូទៅមុខងាររបស់ការផ្ដល់អំបោះ និងល្បឿនអូសចេញមានទំនាក់ទំនងគ្នា។ ការផ្ដល់អំបោះច្រើនពេកអាចបណ្តាលឲ្យវត្ថុស្តាំស្តើង ហើយល្បឿនអូសចេញយឺតពេកក៏អាចបណ្តាលឲ្យវត្ថុច្រើនស្តាំស្តើងនៅក្នុងម៉ាស៊ីន ដែលនឹងបណ្ដាលឲ្យមានការបុកផ្សែង។
Solution: ល្បឿនបំពេញគួរតែត្រូវបានកែតម្រូវដោយផ្អែកលើសមត្ថភាពដំណើរការរបស់ម៉ាស៊ីនកិនវាយ។ កែតម្រូវទំហំនៃការបញ្ចេញ
៤. សម្ភារៈសមរម្យ
នៅពេលដែលសម្ភារៈរឹងពេក វាពិបាកក្នុងការកិន។ លើសពីនេះទៀត ទំហំនៃសម្ភារៈថ្មលើសពីដែនកំណត់អតិបរមាដែលកំណត់ដោយម៉ាស៊ីនកិនកំទេច ហើយច្រកចេញក៏អាចត្រូវបានរារាំងផងដែរ។
Solution: យើងគួរជ្រើសរើសសម្ភារៈសមរម្យ (ដែលសមរម្យសម្រាប់ម៉ាស៊ីនកិនកំទេច) មុនពេលកិន ដើម្បីធានាថាការផ្ទុកត្រឹមត្រូវ។ វាមិនត្រូវបានណែនាំឱ្យដាក់សម្ភារៈច្រើនពេកទៅក្នុងបន្ទប់កិននោះទេ។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ អាចដំឡើងកណ្តឹងអគ្គិសនី និងបំភ្លឺពន្លឺប្រកាសនៅច្រកចូលដើម្បីគ្រប់គ្រងការផ្ទុក និងជៀសវាងការរារាំងដោយសារការបញ្ចូលច្រើនពេក។
យើងអាចប្រើម៉ាស៊ីនកិនថ្មរបស់ខាងក្រោមដើម្បីកិនសម្ភារៈឱ្យមានភាពស្មើគ្នាមុនពេលប្រើម៉ាស៊ីនកិនប៉ះពាល់ ដើម្បីធានាថាសម្ភារៈបំពេញតម្រូវការកិនឱ្យបានច្រើនតាមដែលអាចធ្វើទៅបាន ដើម្បីជៀសវាងការរាំងសម្ភារៈ។

៥. ការពាក់នៃផ្នែកឧបករណ៍
បើផ្នែកសំខាន់ៗនៃម៉ាស៊ីនបែផ្ទាល់អគ្គិសនីផ្តិតឬសិល្បៈពាក់ព័ន្ធនឹងរបួស (ដូចជា ការសឹកអេមកោន និងផ្ទាំងផ្ចិតនៃឧស្តុង) នោះវាក៏អាចបណ្តាលឲ្យមានច្រើនបញ្ហាក្នុងការចងសម្ភារៈដូចជាផលិតផលកំណត់មានជីវភាពខ្សោយ។
Solution: សូមពិនិត្យផ្នែកដោយប្រុងប្រាកដ។ ប្រសិនបើវាខូចខាត សូមប្តូរផ្នែកដែលខូចខាតយ៉ាងតឹងរឹងក្នុងពេលវេលាដើម្បីធានាបាតុកម្មរបស់មឹកចាប់ និងកាត់បន្ថយការចាប់ផ្តុំពីវត្ថុ។
6. ខ្សែវី-បែលធ្លាក់ទាប (ថាមពលចែកចាយចលនាថ្មញមិនគ្រប់គ្រាន់)
ឧបករណ៍ស្រោចអាស្រ័យលើខ្សែវី-belt ដើម្បីផ្ទេរសមត្ថភាពទៅស៊ីវ៉ាញ់ឱ្យសម្រេចគោលបំណងនៃការថែរការឧបករណ៍ឱ្យបំផ្លាញសម្ភារៈ។ ប្រសិនបើខ្សែវី-belt បត់ស្តើង មិនអាចបើកបររបស់ស៊ីវ៉ាញ់បាន។ វានឹងផוגעឥទ្ធិពលដល់ការបំប្លើងសម្ភារៈ ឬធ្វើឲ្យសម្ភារៈដែលបានបំប្លើងមិនអាចដកចេញបានយ៉ាងរល(diff) ល្អ។
Solution: ក្រោមការបាញ់បំបង យើងត្រូវចេះសូមចងសំណល់របស់វី-ប្រាក់ទៅមើលឲ្យបានសCommitted, និងកំណត់វាលើពេលវេលា ប្រសិនបើវាអត់ត្រឹមត្រូវ។
7. ការខូចខាតនៅក្នុងប័ណ្ណកណ្តាល
ដូចដែលយើងទាំងអស់គ្នាបានដឹង, ប័ណ្ណកណ្តាលគឺជាផ្នែកសំខាន់នៃម៉ាស៊ីនស្រោចឥទ្ធិពល។ ប្រសិនបើវាខូចខាត, ផ្នែកផ្សេងៗនឹងមានការប៉ះពាល់
Solution: ប្រតិបត្តិករ និងបុគ្គលិប្រើប្រាស់ត្រូវត្រូវផ្តោតសំខាន់ទៅការការពារយានកាំបិត ប្រើប្រាស់ប្រេងសល់ពេលផ្តល់ជាសមាជិក និងដោះស្រាយបញ្ហានៅពេលវេលាមានសមត្ថភាព ដើម្បីជៀសវ៉ាងឧបទិសដល់ការផលិត។

៨. ប្រតិបត្តិការមិនត្រឹមត្រូវ
ការរាំងស្ទះសម្ភារៈអាចបណ្តាលមកពីប្រតិបត្តិការមិនត្រឹមត្រូវរបស់បុគ្គលិក ដូចជាមិនស្គាល់ដំណើរការ ឬកំហុស។
Solution: បុគ្គលិកប្រតិបត្តិការឧបករណ៍គួរតែទទួលការបណ្តុះបណ្តាលយ៉ាងហ្មត់ចត់មុនពេលប្រើប្រាស់ម៉ាស៊ីនកំទេចផលិតផល។ ពួកគេមិនត្រឹមតែត្រូវស្គាល់លក្ខណៈប្រតិបត្តិការឧបករណ៍ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែត្រូវយល់ពីដំណើរការនៃប្រតិបត្តិការទាំងមូលផងដែរ។
៩. ការរចនាបែបមិនត្រឹមត្រូវនៃបែហោងធំបុក
បែហោងធំបុកគឺជាផ្នែកសំខាន់សម្រាប់ម៉ាស៊ីនបុកបែកដើម្បីដំណើរការវត្ថុធាតុ។ បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ ផលិតផលដែលបានបញ្ចប់នឹងត្រូវបានបញ្ចេញពីផ្នែកខាងក្រោម។ បើសិនជាការរចនារបស់វាមិនត្រឹមត្រូវ វត្ថុធាតុនឹងងាយស្រួលបណ្តាលឱ្យកកស្ទះនៅផ្នែកខាងក្រោមនៃបែហោងធំបុក។
Solution: ដើម្បីជៀសវាងបញ្ហាផ្សេងៗដែលបណ្តាលមកពីការរចនាឧបករណ៍មិនត្រឹមត្រូវ វាជាការល្អបំផុតក្នុងការទិញម៉ាស៊ីនពីក្រុមហ៊ុនផលិតធំៗដែលមានការធានា។
ចុងក្រោយ បន្ទាប់ពីឧបក្ខរប៉ុងថ្ពាល់ត្រូវបានផ្អាក សូមកុំទាន់កើតឡើងការជួសជុលដោយចង្អើរ។ ជាដំបូង យើងគួរតែស្វែងរកមូលហេតុនៃបញ្ហា ហើយក្រោយមកយកវិធានការដែលសមរម្យដើម្បីដោះសោចវា ការកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដែលកើតឡើងដោយការផ្អាកប្រើបន្ទាន់។ ប្រសិនបើអ្នកមានសំណួរ ឬ យោបល់ណាមួយ សូមទាក់ទងមកយើងតាមអនឡាញ។




















