Summary: Ukubanjwa kwemateriali kungesinye sezizathu ezijwayelekile zokuphuka. Kuma-impact crusher, uma izinto zibanjwa, imishini iyacindezeleka ukuthi ivale, okubangela ukuthi ukusebenza kwephuli yokugaya yonke kube buthakathaka. Ngakho-ke, kungani kulokhu kubanjwa kwe-impact crusher? Sizokubonisa izizathu nezindlela zokuxazulula lokhu esimweni....
Ukuvinjelwa kwezinto ngaphakathi yinye yezindawo ezivame ukuhluleka ekuqhekekeni. Ngenkathi ku-impact crusher, uma izinto zivinjwa, imishini iyacindezelwa ukuthi ivale, okuzothinta ukusebenza kahle kwempahla yonke yokunciphisa. Ngakho-ke, yisiphi isizathu esithile sokuvinjwa kwe-impact crusher? Sizobona kanjani indlela yokuyibhekana nakho? Namuhla sizokukhombisa izimbangela nezixazululo zalolu daba.
1. Ukuphambanisa okubangelwa izinto ezinezinhlayiya eziphakeme
Uma isithako somatsha sinamazinga amaningi amanzi ne-viscosity ephezulu, kulula ukuthi sihlanganise ngakwesokunxele nangakwesokudla kwesikhumba sesikrini nasemnyango ngemva kokucicimba. Lokhu kuzothatha isikhala esikhulu endlini yokucicimba, futhi kunciphisa amathuba okudlula kwama-screen holes, okubangela ukuphambanisa kwesithako.
Solution: Singakwazi ukufudumeza kusengaphambili iziphetho zomthelela kanye nokungena kokudla (faka imishini yokomisa), noma sikushise emoyeni ilanga ukukhipha umswakama oqukethwe kuyo.
2. Ukudlulisa okukhulu
Uma impahla ilethwa eningi kakhulu nangokushesha kakhulu ku-impact crusher, i-pointer ye-ammeter ye-impact crusher iyokhuphukela phezulu. Uma i-current ebekiwe yomshini idlule, kuzodala ukugcwala ngokweqile. Ngakho-ke impahla ayikwazi ukomiswa nokukhishwa, okuholela ekubambeni kwempahla.
Solution: Kufanele sibheke ijikali lokuguqulwa komkhombandlela we-ammeter ngesikhathi sokudla. Uma kuvela ukuvimba kwakamuva kwezinto, kufanele sinciphise inani lokudla ngokushesha ukuze umshini uphumelele ukusebenza okujwayelekile.
3. Ukukhishwa okumode kakhulu
Ngokuvamile, ijubane lokudla nokukhipha izinto lihlobene. Ukudla okuningi kakhulu kuzodala ukuphuthelwa kwezinto, futhi ijubane elibalele lokukhipha izinto lizodala nokuphuthelwa okukhulu kwezinto ngaphakathi kwemishini, okuzodala ukuvalwa.
Solution: Umkhondo wokudla kufanele ulungiswe ngokuvumelana namandla okusebenza komshini wokucisha ngamandla. Lungisa ubukhulu bemnyango wokukhishwa ngesikhathi ukuze izinto ezicishiwe zikhishwe kalula. Uma izinto ziguquka, ubukhulu bemnyango wokukhishwa kufanele bulungiswe ngokuvumelana nalokho.
4. Izinto ezifanele
Uma izinto zinzima kakhulu, akuyona into elula ukuzitshentsha. Ngaphezu kwalokho, ubukhulu bezinto zezitsha zangaphandle bukhulu kunendawo yokugcina ekuqeqeshweni kwe-impact crusher, futhi ingqayi yokukhishwa ingase ivaliwe.
Solution: Kufanele sikhethe izinto ezifanele (ezifanele i-impact crusher) ngaphambi kokucishentsha, siqinisekise ukuhlinzekwa okuhle. Akufaneleke ukufaka izinto eziningi kakhulu esangweni sokuqeqeshwa. Ngesikhathi esifanayo, i-bell yama-electric kanye nesibane sokuqeqeshwa zingafakwa esangweni sokuhlinzeka ukulawula ukuhlinzeka futhi zivelekele ukumaneka okudalwa yi-input eningi.
Singa sebenzisa i-jaw crusher ukuqhekeza izinto ngokungaqondile ngaphambi kokusebenzisa i-impact crusher, kuqinisekisa ukuthi izinto zifinyelele izidingo zokucisha njengoba kunokwenzeka ukuze kugwenywe ukubambeka kwezinto.

5. Ukugqoka kwezingxenye zomshini
Uma izingxenye eziyinhloko zomshini wokudonsa ngogesi ziyilimale (njengokugqokwa komshini wokugqwayiza nekholomu yokuhlulela), lokhu kuzophinde kubangele isimo sokuvinjelwa kwemishini njengomphumela wokuphuka okungalungile.
Solution: Hlola izingxenye ngokucophelela. Uma zibhidliziwe, shintsha izingxenye ezilimele kakhulu ngesikhathi ukugcina umphumela wokucindezela we-impact crusher futhi unciphise ukuvaleka kwempahla.
6. I-bhelti ye-V ilahlekelwe umqondo (amandla okudlulisela umsebenzi aphansi)
I-crusher ithenga amandla ku-bhelti ye-V ukuze idlulisele amandla ku-sheave ukuze iqhubeke nomsebenzi wokucisha izinto. Uma i-bhelti ye-V ilahlekelwe umqondo, ayikwazi ukukhombisa i-sheave. Lokhu kuzoba nomthelela ekucishweni kwempahla, noma kwenze izinto ezicishiwe zingakhiqizwa ngokukhululekile.
Solution: Ngesikhathi sokucisha, kufanele siqaphele ukubuyekeza ubuqiniso be-bhelti ye-V, futhi siyiqondise ngokushesha uma ingekho ngendlela efanele.
7. Ukwenzakala kwe-spindle
Njengoba sonke siyayazi, i-spindle ingxenye ebalulekile ye-impact crusher. Uma ihlukumezekile, ezinye izinto zizoba nomthelela.
Solution: abasebenzi bokusebenza nokugcinwa kumele banake ngokukhethekile ukugcinwa kwe-spindle, lubhisa ngesikhathi, futhi xazulula izinkinga ngesikhathi ukuze ugweme ukuthinta ukukhiqiza.

8. Ukusebenza okungalungile
Ukukhubazeka kwempahla kungase kube khona ngenxa yokusebenza okungalungile komsebenzi, njengokungazi kahle inqubo noma iphutha.
Solution: Abasebenzi bezinsizakalo kufanele baqhubeke noqeqesho oluqinile ngaphambi kokusebenzisa i-impact crusher. Kufanele bangazi nje imininingwane yokusebenza kwedivayisi, kodwa futhi bangumqeqeshi wekhemisi yonke inqubo.
9. Ukukhethwa okungalungile kwe-crushing cavity
I-crushing cavity iyinhloko yomsebenzi we-impact crusher ekucubunguleni izinto. Ngemva kokuphela komsebenzi, imikhiqizo eqediwe izoqashwa ngaphansi. Uma ukukhethwa kwayo kungalungile, izinto zizoba lula ukuba zibangele ukukhubazeka ngaphansi kwe-crushing cavity.
Solution: Ukuze kugwenywe izinkinga ezahlukahlukene ezibangelwa ukukhethwa okungalungile kwezinto ezakhiwe, kungcono kakhulu ukuthenga izinsiza ezivela kubakhiqizi abadala abavikeleke.
Okokugcina, uma umshini wokugaya onamandla unqanyisiwe, ungaphuzi ngokungacabangi. Okokuqala, kufanele sithole isizathu sencwadi, bese senza izinyathelo ezifanele zokuyixazulula, sinciphisa umthelela ongemuhle obangelwa ukuvalwa. Uma unemibuzo noma iziphakamiso, sicela uxhumane nathi ku-inthanethi.




















